top of page

КАКВО  СМЕ ПРОЕКТИРАЛИ ЗА СЕБЕ СИ и можем да споделим?

Легло за детска стая

          Обитаваме твърде маломерни апартаменти за да си позволим пространството в тях да се използва еднофункционално.

Това легло изпълнява следните функции:

  • легло

  • контейнери за съхранение на вещи

  • маса за игра

  • пейка за сядане за деца до 3-4 години

         Леглото е с размери 100 х 200см. Под него има две чекмеджета на колелца ( защото пред леглото няма свободна площ по цялата му дължина за да се извадят чекмеджетата. Ако е на релси или водачи, едното чекмедже остава неизползваемо. Колелцата решават проблема).  Иновацията е, че чекмеджетата имат капак. Така, когато ви трябва площ за творене (оцветяване, конструиране, редене на кубчета на идеално гладка повърхност), само изваждате чекмеджето и имате готова ниска маса. Става и за настолни игри. Играчките се прибират лесно, а частиците ЛЕГО например не се губят в килима. А и не се събира прах по вещите в чекмеджето.

      Има няколко тънкости по детайлирането, които станаха ясни от употребата му вече 7 години. Ако ви харесва, питайте и ще ви кажа. Проектът е мой, така че има на разположение и чертежи.

общ вид на леглото
Кухня

                Да проектираш кухня изглежда елементарно, но всъщност има хитринки, които могат да ви спестят болки в гръбнака и др. подобни неудобства.

За четири кухни, които се наложи да проектирам и използвам лично последните години, вече имам разработена система кое, къде и как. Не е необходимо да е по поръчка кухнята, може и в модулна да се приложат някои неща. Пък е и забавно да се спори с майстори, които казват, че това никъде не са го виждали.

             Всяка кухня е различна, заради мястото, в което трябва да се разположи и характера на домакинята. Показаното решение е удачно за мен самата. Ако искате предложение за вашата кухня, можем да поговорим и дори да ви направим идеен проект, с който да отидете в магазин или производител на мебели.

Библиотека за дневна

                Тук хитрината е в съчетаването на поръчкови мебели с готови модулчета от магазин. Има начин как да прилепите дивана до библиотеката и пак да можете да използвате пълноценно мястото зад дивана. Ако се чудите как става, обадете ни се, ще споделим .

детайл от кухня
детайл отбиблиотеката
Цялостно обзавеждане
на апартамент

                Съчетанието на подходящи мебели, вписващи се удачно и естествено в пространството, създава дома. За обитателите остава да добавят уюта с любимите си вещи. Но кой мебел къде да разположим? А може ли да бутнем тук-там някоя стена или да направим отвор в нея... Можем да помогнем с решението, както и да препоръчаме изпълнители (все пак сме инженери, знаем кой майстор за какво го бива, а и можем да му обясним какво да направи). 

            Предлагаме идейно решение, базирано на даденостите и на здравия разум. Не очаквайте дизайнерско решение в картинки. Познаваме също мебелните системи на ИКЕА и можем да дадем идеи за използването им в конкретен случай, просто защото вече сме го пробвали за себе си като работещ и сполучлив вариант.

bottom of page